top of page
  • jutihasanjui

What is Orale seks

Orale seks

Het geven en ontvangen van orale seks is in de loop der jaren een ander patroon gaan vertonen. Vroeger werd dit als een geavanceerde of experimentele seksuele techniek gezien waar men zich na de gemeenschap aan waagde, als iets vergaands. Uit onderzoek blijkt dat orale seks tegenwoordig bijna altijd voor de gemeenschap plaatsvindt, en soms in plaats daarvan.




Beffen

Orale seks, uitgevoerd op het geslachtsdeel van de vrouw, heet beffen of cunnilingus. Daar hoort alles bij, van kussen, likken, zuigen tot knabbelen. De partner kan beginnen de schaamlippen van de vrouw te likken om haar nat te maken en dan door te gaan met haar clitoris, likken en zuigen, bijvoorbeeld met een beweging van onder naar boven of van links naar rechts. Men kan de tong in de vagina steken en zo gemeenschap nabootsen, maar dat is meestal niet zo opwindend als het likken van de clitoris. Veel vrouwen vinden orale seks erg lekker omdat de clitoris rechtstreeks gestimuleerd wordt, en ze worden er opgewonden van op een manier die meestal niet door de gemeenschap zelf bereikt wordt. Het is zelfs zo dat sommige vrouwen alleen op deze manier kunnen klaarkomen. De clitoris zit vol zenuwuiteinden en is het erotische middelpunt van het vrouwelijk lichaam.

Pijpen

Orale seks, uitgevoerd op de penis van de man, heet pijpen of fellatio; dit komt uit het Latijn en betekent 'zuigen', hoewel deze handeling op zichzelf niet bepaald opwindend hoeft te zijn. Meestal gebruikt een vrouw een van de volgende twee technieken: ze likt de penis en teelballen met haar tong of ze laat de penis rechtstreeks in en uit haar mond gaan, daarmee de bewegingen van de geslachtsgemeenschap imiterend. Tijdens de fellatio kan de penis ook met de hand verder geprikkeld worden. Maar sommige vrouwen vinden het naar om een lichaamsdeel te proeven dat ook voor plassen wordt gebruikt. Anderen worden er misselijk van of moeten kokhalzen, zeker als de penis diep in de mond wordt gestoten. Sommige vrouwen die graag aan orale seks doen, willen toch niet tot de zaadlozing doorgaan.

12 views0 comments
bottom of page